torstai 13. toukokuuta 2010

Back in Business

KoPu Tiistaikisa 11.5.2010
Rata E myötäpäivään
Tuuli 7-5 m/s ESE, ilma + 8°C, vesi +4 °C
Purjeet: Genoa 1 med, spinnu S2
Miehistö: Hepo, Santtu, Matti, Torkku, Kari, Lotta & Enni
Sijoitus: 8/13

Hyvistä aikeista huolimatta kauden ensimmäiseen kisaan lähdettiin harjoittelematta. Olihan veneen merikelpoisuus toki todettu siirtopurjehduksella Tammisaaresta ja Torkun kanssa oltiin käyty arvailemassa mittareiden näyttöjä kohdilleen edellisviikon tyvenessä eri suuntiin puksuttaen. Viime hetkellä porukkaan liittyi vielä Kari, joka tuli tutustumaan purjehdusurheilukilpailemiseen ja Torkkuun, jonka venettä on lähdössä tuomaan kesällä Portugalista kotiin.

Matkalla lähtöalueelle muistelimme taas kuka tekikään mitä missä ja milloin. Ja joku taisi vielä ihmetellä myös että miksi. Enni ihmetteli "piuhojen" (=köydet) syvintä olemusta jne. Spinnu saatiin yllättäen kohtuu hyvin ylös ja myös alas, eli olimme valmiita starttiin.


Lähettäjä Tiistikset 2010

Kisaan olikin ilmottautunut ihan mukavasti veneitä, 6 pikkuluokan ja 7 isomman luokan venettä. Olimme sen verran pussissa, että jouduimme lähtemään veneen päästä linjaa, vaikka poijulle halusimmekin. No siitä heti paaralle ja pääsimme vapaissa mukavaan vauhtiin ja vastatuulipoijulle ihan mukavissa asemissa.

Lähettäjä Tiistikset 2010

Tuntumassamme Casper ja Subway ihmettelivät spinnunnostoa kumman kauan, mutta ne ylös saatuaan porhalsivat sitten jo omaa vauhtiansa karkuun.


Lähettäjä Tiistikset 2010

Me jäimme vääntämään X-Zoomin kanssa, mutta vaikka kuinka heidän spinnunsa olikin tyylikkäämpi edestäpäin, pääsivät he puuskassa rinnalle ja ohi. "Alamerkillä" oli hämmästeltävää, kun toiset kiersivät vihreätä ja toiset punaista. Äkkiä orderit käteen ja tavaamaan. Lähempänä ollut punainen oli se oikea. Kaaroksemme oli rahtilaivamaisen rauhallinen (ja suuruinen). Kryssillä pysyimme ensin mukavasti X-Zoomin kannassa, mutta yhdellä tikillä teimme jotain enempi pieleen, koska ero kasvoi saavuttamattomaksi.

Maaliin tultiin myös aika lavealla linjalla. Saatoimme olla tyytyväisiä mukavaan purjehdusiltaan, mutta sijoitus ei kyllä hirveästi hurraahuutoja nostattanut. Suorituksemme oli kuitenkin puhdas vailla manööverikämmejä, eli venevauhti pitäisi tonkia esiin jostain talven pölykerroksen alta.

Ei kommentteja: