lauantai 16. toukokuuta 2009

Vaivalloinen Wikström

S. Wikströmin muistokisa (LYS)
La 16.5.2009 HSK
Tuuli 7-4 m/s SE, ilma + 12°C, vesi +8 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Lotta, Matti & Lasse
Sijoitus: 10/10

Miehistön hankkiminen oli ollut kovin tuskallista tähän kisaan, kaiken lisäksi aamulla Seppo vielä peruutti osallistumisensa. Lähtövalmistelut jäivät taas vähän turhan hätäisiksi, varsinkin kun tehtäväjakoa jouduttin "säveltämään". Tuulta oli lähtöalueella yllättävän reippaasti, aamun ennuste oli vielä arponut 4 m/s heikkenevää tuulta aivan toisesta suunnasta. 

Lähtö tapahtui sivuvastaiseen paaralla. Yksin ajeleva Amiraali Finell uudella veneellään tyrkytti itseään styyralla muiden yliajettavaksi, mutta ajoi linjan pitkäksi. Me meinasimme saada hyvän lähdön ylimpänä veneenä, mutta Valpuri sulki oven edessämme (vastatuulilähdössä tämä ei olisi onnistunut). Teimme suht' nopean pyörähdyksen ja lähdimme Amiraalin kanssa häntäpäässä muiden perään. Amiraalin uusi vene kulki odotetun kovaa, varsinkin kun meidän medium 1 oli vähän liikaa tälle kelille ja miehistölle.


Turhan kallellaan ja turhan huonoissa asemissa vähän lähdön jälkeen.
Trutkobbenille tultaessa olimme kuitenkin ohittaneet Infernot Valpurin ja Donnan ja muita hitaampia veneitä. Spinnun nosto meni meiltä aivan reisille ja annoimme minuuttikaupalla kaulaa em. veneille sekä Escargotille ja LOWille. Panasonic paineli jossain kaukana kärjessä. Henkka Anderssonin uusi Dehler oli sekin jo aika matkan päässä.

Kun vihdoin saimme spinnun rintsikoilta ja muilta kiemuroilta auki alkoi meno jo vähän maistuakin. Saimme taas meitä hitaammat karkulaiset kiinni ja Käärmeluodon kapeikossa olimme jo ilman spinua ajanutta Amiraaliakin edellä. Teimme yhden katastrofaalisen mokavendan, jossa Tomppa ohitti meidät ja alkoi taas jättämään meitä kryssillä (ihan ORC-kirjan mukaisesti, vaikka tämän uudenkin veneen LYS-luku jostain syystä on 1,23 vs. meidän 1,24...).

Toinen kierros sujui kokonaisuutena jo paljon ensimmäistä paremmin, spinnukin nousi niinkuin pitikin. 

Matti ajaa spinnua, Lasse ja Lotta nauttivat kevätauringosta.


Kippari Hepo vakavana kun takafleetin pitäisi olla vielä paljon kauempana...
Toisen kierroksen ainoa isompi miinus oli kun Lasse skuuttasi vendan jälkeen mantookin tolpan genoasta läpi... Emme loppusuoran spinnuttelullakaan saaneet Tompaa kiinni, emmekä toisaalta saaneet riittävästi rakoa hitaampiin. Lopputulos oli nöyryyttävä, mutta oikeudenmukainen viimeinen sija. Sunnuntaina on uusi yritys, kun sama rata kierretään ProSailor ORC-kisassa. Suunta ei tästä voi olla muuta kuin ylöspäin.

Muutamia kuvia lisää on kuvagalleriassa.

Ei kommentteja: