tiistai 19. toukokuuta 2009

Manööveriköyhä pikapyrähdys

KoPu Tiistaikisa 19.5.2009
Rata B vastapäivään
Tuuli 4-5 m/s SSW, ilma + 12°C, vesi +9 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Heikki T., Matti, Enni & Lotta
Sijoitus: 17/25

Iltapäivä uhkasi tuoda taas sunnuntaiseen tapaan todella kevyttuulisen lilluttelukisan. Aurinko toi kuitenkin esiin tullessaan tuulta ihan mukavasti. Kun vesikin oli aivan tasainen, oli purjehdusilma mitä parhain. Nyt oli myös "ison luokan" veneitä viivalla jo runsaammin. Wafi (Swan 46) ja Lexus ovat toki suomalaisittain isoja veneitä, mutta nippa nappa tuhatkiloista Trilliania (Esse 850) ei kai oikein isoksi voi nimittää. Pahuksen kaunis vene kylläkin.

Startti meni meiltä täysin penkin alle kipparin seotessa ajatuksissaan ja ylitimme maalilinjan yhden ylimääräisen vendan jälkeen yli minuutin paukun jälkeen. Tosin pari muutakin surullista starttaajaa teki meille seuraa. Yhden vendan jälkeen pääsi Lintupaasien punaiselle poijulle yhdellä halssilla. Saimme vähän kiinni uutta Salona 34:sta ja tulimme aika tasatahtia X-Zoomin kanssa edessämme Trillian. 



Spinnuosuudella Melkille jäimme kaikille edellämainituille jostain syystä turhan paljon. Matti ajoi spinnua oikein nätisti, mutta joku trimmi meillä on myötäisellä vähän pielessä. 

Spinnun tiputuksen kanssa oli vähän sählistä; Ennin hommana oli päästää falli, mutta viime hetkellä kippari huomasi ettei Ennillä ollut hanskoja kädessä. Nauti n' Nollan fallit ovat kaikki Dyneemaa, jonka pahana tapana on juostessaan polttaa nahkaa ikävästi. Hätäisen tehtävien vaihdon jälkeen saimme pallokkaan vihdoin alas, mutta ennen kuin genoa ja iso taas olivat trimmissä oli aikaa palanut turhan paljon. Noh, parempi että aikaa kuin sormia. Harjoituskisojahan vain nämä tiistikset ovat.

Maalisuoralle tultaessa spinnu nousi tosi mallikkaasti. Rutiinia alkaa pikkuhiljaa löytyä. 

Maaliin tulimme alle tunnin kuluttua lähtöpaukustamme. Varmaan yksi nopeimpia tiistiksiä, minkä olemme ajaneet. Koko kisan aikana oli vain yksi venda eikä yhtään spinnujiippiä. Erot ovat tasotusten jälkeen näin nopeasssa kisassa kovin pienet. Varsinkin lähdön töpeksintä maksoi meille varmasti monta sijaa.

Viikonloppuna on edessä mielenkiintoinen Emäsalon lenkki. Lähtölinjalla on vaikka minkälaista vekotinta ja ilahduttavasti kaksi sisarvenettäkin, tuttu Alexia ja ensimmäistä kertaa samassa luokassa purjehtiva Glide-X. Tiistiksiin olemme kaivanneet Phoenixia eikä sunnuntain ProSailorissa ollut edes X2. Kaiken mahdollisen voittanut Xilia on myyty Päijänteelle, mutta on kai osallistumassa johonkin kisaan merelläkin? Dat vor et on tulossa X-Yachts Finland Cupiin Hankoon, toivottavasti mahdollisimman moni muistakin sisarveneistä. Ahvenanmaalla on My Way, Pärnussa Georg ja Ruotsissa tietysti jo enemmänkin X-332:sia. Aika lähellä on, että saisimme johonkin kisaan oman luokan. Toivotaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tulossa ollaan, lievää kalusto-ongelmaa... T. Phoenixin väki