keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Rintsikkakauppiaat rundilla

KoPu Tiistaikisa 26.5.2009
Rata D vastapäivään
Tuuli 8-4 m/s SW, ilma + 18°C, vesi +12 °C
Purjeet: Genoat 3 & 1 med, Spinnut S2 & S3
Miehistö: Hepo, Jussi, Matti, Enni & guest stars Timo & Jonna
Sijoitus: 14/23

Kilpakumppani Valpurin ollessa yhä konevikainen saimme miehistöömme vahvistukseksi/vakoojiksi Timon ja Jonnan. Tuuli oli Larun länsipuolella yllättävän kova ja otimme keulalle kolmosgenoamme, joka vaikka Dacronia onkin, on Northin neulomana lattoineen muineen ihan kelpo laite. Nousukulma on hyvä ja vauhtiakin riittää kunhan tuulta on enemmän kuin 6 m/s.

Ratavalinta oli poikkeuksellinen Rönnkobbenin ja Rysäkarin kiertävä ympyrärata D. Mukava yllätys ainaiseen B- ja E-ratojen kyntämiseen. Pikkuluokan lähdössä oli jotain hässäkkää ja mm. Ramdata joutui ottamaan uuden startin. 

Me saimme kytättyä viime kerran mokaamisesta oppineena nyt hyvän lähtöpaikan (sellainen löytyy yleensä Lexuksen välittömästä läheisyydestä) ja pysyimme hyvin fleettimme kärkijoukossa, mm. Dehler 34 Carabilla pysyi hyvin takana. Esse 850 Trillian plokkasi meitä sen verran, että jouduimme vendassa päästämään Carabillan eteemme, joskin alemmaksi.


Käärmesaarten luona tuuli moinasi vähän ja kärsimme pahasti muiden pakkituuulista ja voimattomaksi muuttuvasta genoasta. Tilanteemme ei kuitenkaan ollut yhtä huono kuin Käärmesaaren rantaan uponneella pienehköllä purkkarilla. Koska sen miehistö ei antanut mitään hätämerkkejä ja ympärillä ajeli moottoriveneitäkin, emme katsoneet asiaksemme muuta kuin murehtia toisten kohtaloa.


Rönnkobbenille tultaessa pidimme vielä takanamme X-99 X-Zoomia, mutta sitten alkoi Nauti n' Nollalla rintaliivien hullut päivät. Hieman pankkiin ylös ajaen saimme kurssin spinnuiluun sopivaksi. Pallokkaan sijasta esittelimmekin kevään rintaliivimuotia a'la North S2. Catwalk oli vielä harvinaisen pitkä ja X-Zoom sujahti hihitellen ohi. 


Rysäkarin etelätikulla oli jiipin paikka ja taas spinnu rintsikoille! X-Zoomissa jo naurettiin. Melkin eteläpuolen poijua lähestyminen vaati jiippiä ja taas uudet rintsikat tanssivat keulastaagin ympärillä! X-Zoom oli jo kuuloetäisyyden ulkopuolella, mutta olimme näkevinämme hartioiden hytkyntää...
Ja kun merkillä spinnudropissa vielä esittelimme kevään rintaliivimuodin sopivuutta uima-asuksi oli näytös täydellinen. X-Zoom oli jo niin kaukana ettemme edes erottaneet ihmishahmoja.

Keulalle vaihdettu kevyemmän tuulen Genoa 1 veti kohti maalilinjaa ihan mukavasti. Tuulikulma muuttui pikkuhiljaa taas spinnukelpoiseksi, joten päätimme esitellä nyt paksumpaa Reacher-spinnukangasta. Mutta koska kaikki yleisö oli joko kaukana edessä tai takana, ei kankaan esittelemiseen rintaliivien muodossa ollut tällä kertaa tarvetta. Toki tämänkin kankaan merivedenkestävyys piti todistaa maalilinjan jälkeen, kun kerran yleisöäkin oli taas paikalla.

Kauhean hyviä pisteitä ei raati rintaliivikierroksestamme antanut, hieman odotettua paremmat kuitenkin. Hirveästi hyviä vinkkejä emme Valpurin vakoojille tällä kertaa antaneet. Koko keskiviikkopäivä onkin mennyt viisaampien kuulusteluissa ja jotain vinkkejä asioihin on saatukin. Sunnuntaina onkin sitten tiedossa kunnon ratasulkeiset, kun poijuja kierretään WB-Sails Round the Buoys -kisassa.

Ei kommentteja: