torstai 14. toukokuuta 2009

Uuteen kisakauteen haparoiden muttei hutiloiden.

KoPu Tiistaikisa 12.5.2009
Rata B vastapäivään
Tuuli 6 m/s NNW, ilma + 10°C, vesi +7 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Santtu, Heikki T., Enni & Lotta
Sijoitus: 7/19

Kauden ensimmäinen tiistis jäi Nauti n' Nollalta väliin varustamon hoidellessa Turkkiin siirtyneen Välimeren kimppaveneen asioita. Olivathan sielläkin illat vielä viileitä, mutta kun tulimme maanantaina HSK:lle katsatukseen ja pienimuotoisiin purjehdustreeneihin, oli Nauti n' Nollan kannella lunta!


Kauden ensimmäinen purjehdus viikkoa ennen vappua Tammisaaresta Helsinkiin oli taas ollut pelkkää nautintoa aurinkoisessa navakassa myötätuulessa. Uimisen nautinnosta +3 asteisessa vedessä esitettiin tosin eriävikin mielipiteitä...

Olimme myös käyneet kerran ennen vappua poistamassa pahimpia manööverikankeuksia. Jossain vaiheessa oli kaksi isopurjeen ratsastajaa päässyt murtumaan, asia jonka huomasimme tiistiksiä edeltävänä harjoitusiltana. Onneksi Antti Northin Lauttasaaren pisteestä kerkesi ommella uudet tiistaipäivän aikana paikalleen. Aika kiiruinen lähtö kisaan tuli purjeita paikalleen laittaessa ja siirtopurjehdusroinaa pois kantaessa.

Rakas kilpakumppanimme Ramdata on tänä vuonna pikkuluokassa laskeneen LYS-lukunsa ansiosta. Onhan selvää, että jos vene voittaa "Suomen mestaruuden" viime vuonna ORC 2:ssa, niin täytyyhän se palkita edullisemmalla luvulla LYSsissäkin ;-)  Kaikki kunnia ja tsemppiä Sakelle & kumppaneille, eiväthän he ole asiaan mitenkään vaikuttaneet. Onpahan osoitus taas LYSsin mukamas-seurannasta. Ramdata on siis ORCin mielestä meitä keskimäärin n. 13 sekuntia maililla nopeampi ja LYSsin mukaan taas 36 sekuntia tunnissa hitaampi...


Pikkuluokka lähti 14 veneen vahvuisena Ramdatan johtamana spinnuja nostellen kohti etelää. Kovasti mainostettua vastatuulilähtöä ei tällä kertaa siis ollut. Meitä "isoja" oli vain viisi, pääsimme matkaan Lexukseksi muuttuneen entisen Alfan perään vanavedessämme upouusi komea Finngulf 43, Viuhutar.

Lotta nauttii kauden ekasta startista.
Ajoimme tapojemme vastaisesti muuta fleettiä vähemmän leikaten, mutta suorempaa linjaa kohti alamerkkiä. Auringon paisteessa tuli spinnua ajaessa suorastaan kuuma, vaikka keli muutoin aika viileä olikin.


Kippari Hepo ajaa spinnua vakituisten keulagastien puutteessa.
Kryssille käännyimme vähän X-99 Extasialle jääneenä, mutta aivan Viuhuttaren peräpeilissä kiinni. Se kun oli tehnyt Genaakkerillaan leikatessaan aika paljon enemmän matkaa. Trimmimme olivat vielä vähän hakusessa ja kurssin kääntyessä liian tiukalle jäänyt genoa aiheutti isopurjetta ajaneelle Lotalle ylimääräistä voimailua. Sekä ison että genoan skuutit vaativat meillä vähän turhan miehistä voimaa vähänkin kovemmassa tuulessa. Loppusuoran tulimme hyvin ja melkein kuittasimme Extasian suorassakin ajassa.


Viuhutar ja Extasia.

Kisan voitti totuttuun tapaan auto (Lexus), Ramdatan ollessa kakkonen. Me tulimme lopulta seitsemänneksi, josta saatoimme olla vähintäänkin tyytyväisiä. 

Viikonloppuna päästään mittaamaan tuttujen konkarien uusien veneiden vauhtia kun lauantaina on HSK:lla S. Vikströmin muistokisa ja sunnuntaina sama rata ORCi-kauden avauksena. Amiraali Finell uudella 331 FG:llään ja Henkka Andersson uudella Dehler 34:llään ovat samassa LYS-luokassa lauantaina kanssamme. Sunnuntaina Henkka on ORCi 2:ssa uuden Xilian (X-34) kanssa, amiraali on jotenkin taas onnistunut saamaan veneensä kolmosluokkaan, vaikka tuskinpa se todellisuudessa on ainakaan viimevuotista hitaampi uuden kölin ja peräsimen ansiosta...

Ei kommentteja: