keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Kisakausi alkoi!

KoPu Tiistaikisa 13.5.2008
Rata B myötäpäivään
Tuuli 6-4 m/s NNW, ilma + 11°C, vesi +9 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Santtu, Jussi, Heikki T., Matti & Enni
Sijoitus: 8/25

Nauti n' Nollalle kauden ensimmäinen tiistis (vime viikon kisa jäi väliin kippari Hepon ollessa Ouzoa kittaamassa Kreikan kimppaveneellään). Miehistön ollessa puoliksi vielä kohtuullisen kokematonta päätimme ottaa mieluummin hitaasti varman päälle, kuin hosuen ja karseasti mokaillen. Ekan mokan teki tietysti kokeneemman pään edustaja Jussi poksauttamalla vahingossa paukkuliivinsä täyteen vähän ennen lähtöä...

Varman päälle pelaamisen strategialla otimme poikkeuksellisen myötätuulilähdön genoalla, emmekä spinnulla. Talven ruosteisuus näkyi, kun kuvittelimme rakkaan kilpakumppanimme Ramdatan "sulkevan oven" edessämme lähtöpoijulla. Vasta myöhemmin tajusimme, että kysymyksessä ei siis ollut todellakaan vastatuulilähtö ja että olisimme hyvin voineet nostattaa heitä linjalla ylöspäin. Ramdata karkasi heti lähdössä kun pääsimme sopivaan Spinnun nostoasemaan vasta vähän ajan päästä.

Mielyttävä yllätys oli (Suomessa) kokonaan uuden X-332:n ilmaantuminen radalle. Phoenix on purjeista päätellen kisannut Englannissa ennen tänne tuloaan. Nauti n' Nolla ei enää ole ainoa ruorilla oleva X-332:nen Suomessa. Pystyimme alkumatkasta pitämään sinirunkoisen sisarveneemme takanamme.

Melkin eteläkärjessä tuuli oli niin sivusta, että olimme varmoja vierellämme olevan Blancon (Jeanneau Sun Magic 44) broachaavan. Teimme tarkoituksella tilaa -ja hupista vaan, saman tien Blanco syöksyi kohti Länsisatamaa... Olisi tömähtänyt kylkeemme ellemme olisi "ottaneet ennakkoa". Phoenix hiipi rinnalle ja välillä vähän ohikin.
Kääntöpoijulla spinnun falli meni tiputtaessa solmulle ja Phoenix kuittasi meidät saman tien. Kryssillä takaisin maaliin pystyimme kuitenkin ohittamaan heidät. Olimme varsin tyytyväisiä sijoitukseemme, harmittavat 2 sekunttia erottivat 7:stä sijasta.

Kolmaskin X-332, Alexia, oli radan loppupäässä vauhtia vertailemassa. Pelottavan hyvin Nautin n' Nollankin miehistössä olleiden Staffanin ja Christerin vene kulkee!
Sunnuntaina päästään ottamaan tosissaan mittaa ProSailor Racessa. Mukana on neljä X-332:ta ja Finellin uusi FG33. ORC3 on suurin luokka (10 venettä) osallistuvista 22 veneestä. Ykkösessä on 8 venettä ja viimevuotisessa luokassamme kakkosessa vain neljä! Meniköhän tuo uusi luokkajako AMP:ta ihan oikein sittenkään...? Jo aiemmin ehdottamani GPH 660 olisimielestäni  pitänyt paremmin kovin samanlaiset X-332:set, FG33:set ja E34:set samassa luokassa ja luultavasti luokkajaon tasaisempana. No, ensi sunnuntaina näkee käytännön. Jo lauantaina Nauti n' Nolla kiertää saman lenkin "latuja haistellen" S. Vickströmin muistokisassa (LYS). Ainakin Finellin vauhtia päästään ihmettelemään jo silloin.

Hepo

Ei kommentteja: