perjantai 30. toukokuuta 2008

Kadonnut ankkuri löytyi!


Nauti n' Nollan pääankkurina on toiminut kaikkien gastien ihastelema kiiltävä Bruce-tyyppinen rosterikauha perässään vielä muutama metri rosterikettinkiä. Tämä hohtava komeus jäi syksyisten rapujuhlien päätteksi talvehtimaan merenpohjaan tuulen noustua ko. yöllä 18 m/s ja vaihdettua suunnan suoraan veneen sivulle. Syntyneessä aamuyön hässäkässä saatiin toinen peräankkuri irti, mutta tämä Ankkaroliinan perässä ollut komistus vain potkurin ympärille.

Kaikki todellisen katastrofin ainekset olivat tuolloin olemassa, mutta kallioihin paiskautumisen tai vetolaitteen irtirepeämisen sijasta saimme peruuttamalla potkurin jotenkuten (tosin valtavasti täristäen) pyörimään ja nilkutettua viereiseen HSS:n retkisatamaan turvaan.

Keulagasti Matti omistaa sukellusvarusteet ja hämmästyttävän vain parin minuutin etsiskelyn jälkeen löysi kadonneen kalleuden pohjasta. Näkyvissä oli vain vähän kiiltävää kettinkiä, mutta se riitti.

Puoli vuotta merenpohjassa ei ollut oikeastaan jättänyt mitään jälkiä. Vähän vaan hirvitti, kun huomasin kuinka läheltä kettinkiä oli Ankkaroliina katkennut. Vain n. 15 cm oli erottanut potkurin kettingistä!

Ei kommentteja: