sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Tuplakisa viikonloppu

S. Wickströmin muistokisa Lauantai 17.5.2008
HSK LYS (Espoo Ranking)
Tuuli 5-6m/s SE-ESE, ilma + 11°C, vesi +9 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Juho, Santtu, Aarne  & Enni
Sijoitus: 5/9

Kisan etukäteen odotetuin asia oli Finellin uuden Finngulf 33:n vauhdin haisteleminen. Miten hyvin Amiraali pärjäisi pelkällä fokalla? Tomppa ottikin lähdössä heti oman linjansa ja pääsi Melkille kärjessä. Me yritimme pyristellä irti FunFirstistä, mutta vasta vähän ennen ensimmäistä kääntömerkkiä saimme hivutettua Henkasta ohi ja vapaisiin tuuliin.
FunFirst ja Inferno 31:set Valpuri, Solveig ja Donna.

Hieman yllättäen Panasonic otti johdon Finellin ja Subwayn seuratessa. Ilmeisesti kärkipaikka oli Pansullekkin yllätys, meinasi navigointi unohtua kokonaan, ja joutuivat palaamaan takaisin jonkin matkaa Rysäkarin eteläpuolella menettäen samalla kärkipaikan.

Ajoimme koko kisan pitäen hitaammat selvästi takanamme, mutta emme toisaalta mahtaneet Finellin vauhdille mitään. Subway ja Panasonic jäivät meille tasoituksissa, FunFirst, Valpuri ja Donna taasen ajoivat tasoituksissa ohi. Jos kisa olisi käyty ORC-mittasäännöllä, olisi meidän reilu kuuden minuutin rakomme FunFirstiin riittänyt sen voittamiseen. LYS taasen arveli Henkan olleen "oikeasti" meitä samaisen kuusi minuuttia nopeampi! 
Enni nauttii purjehduksesta, auringosta ja Batterysta.
Kaiken kaikkiaan S. Wicströmin muistokisa oli nautinnollista purjehdusta. Kaikki manööverit sujuivat sutjakasti, ilma oli kaunis ja sopivan tuulinen ja fiilis oli muutenkin korkealla.

Kippari Hepo ajaa Spinnua, Juho luussa, Santtu ruorissa ja Aarne leessä

Pro Sailor Race Sunnuntai 18.5.2008
HSK ORC
Tuuli 0-7m/s S-SSW, ilma + +9-11°C, vesi +9 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Juho, Santtu, Aarne  & Enni
Sijoitus: 7/10

Sunnuntai alkoi sumuisena ja tyynenä. Lähtö myöhästyikin yli tunnin. Ykköset ja kakkoset olivat vielä molemmat Melkin pohjoispuolella meidän ORC3-ryhmämme startatessa. Pääsimme nostamaan sisarvene Alexian pois lähtölinjalta, mutta äkkiä Staffan ja Christer miehistöinen pyörähtivät takaisin kisaan ja hyviin asemiin. Toinen sisar Xilia oli aluksi lupaavasti takana, mutta yhdellä epäonnisella pätkällä päästimme sen karkuun ja saimme Alexian ja FunFirstin ja Merinnan kiusaksemme.
Pikkuhiljaa tuuli virisi ja välimatkoja alkoi syntyä. Finell, kaikki kolme sisarvenettä ja FunFirst olivat edellämme. Henkasta pääsimme taas spinnulla ohi ja aloimme hitaasti saavuttaa Alexiaa kun hernerokkasumu iski päälle. Toiselle kierrokselle lähdettäessä olimme kohtalaisessa tuntumassa sisarveneisiin, mutta Rysäkarin ja Rönnkobbenin välillä ollut sakea sumu kadotti taas kosketuksen. Olimme aikailleet spinnun nostossa epäillen sen ylhäälläpysymistä puuskaisessa sivutuulessa, mutta pienen pankkiin ajamisen jälkeen se kuitenkin pysyi ilman suurempia ongelmia vedossa. Sumun hälvetessä olikin vielä genoalla ajava Alexia jo iskuetäisyydellä, mutta muu ryhmä jo kaukana spinnuineen. Oli hieno katsoa kuinka 33-jalkainen Xilia menee heittämällä ohi 45-jalkaisesta Panasonicista.

Alexia sai pidettyä meidä kryssillä takanansa ja meidän ainoa toivomme oli joku sählis heidän puoleltaan loppusuoran spinnuilussa. Kuin tilauksesta sellainen tulikin irronneen fallin muodossa ja me pääsimme kuittaamaan heidät Melkin ja Pihlajasaaren välissä. Vauhtimme riitti onnekkaasti tasoitusten jälkeenkin kahdella sekunnilla lyömään Alexian.



Alexiaa ohittamassa.
Kuvat Erik Lähteenmäki ja Alexian miehistö.

Xilian voitto ei ollut mikään yllätys, mutta se että Amiraali Finell joutui nöyrtymään myös X2:selle yllätti. X2 näytti ajavan koko kisan omia latujaan vapaissa tuulissa. Ilmeisen oikea ratkaisu heiltä, onnittelut hyvästä suorituksesta sisarveneelle. Xilian vauhti oli taas kyllä hämmästyttävää, sillä olisi suorassa ajassa pärjännyt suurimmalle osalle ykkösiäkin! Noh, olihan kisa toki tällä kertaa "takahauska". Yhtä hauska ei meidän kantiltamme sunnuntai ollut kuin edellispäivä. Lauantain a olimme maalissa jo klo13.45 ja sunnuntaina vasta n. klo 18.
Reilua tuntia myöhäisempi lähtöaika, yli tunnin viivästys ja puolitoista tuntia pitempi purjehdusaika veivät kummasti mehuja ja fiilistä.



Tulokset täältä

Erik Lähteenmäen kuvia täältä

Ei kommentteja: