keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Vajaamiehien tiistaipyrähdys

KoPu Tiistaikisa 27.5.2008
Rata B myötäpäivään
Tuuli 5-6 m/s N, ilma + 13°C, vesi +11 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Juho, Matti, Enni & Sonja
Sijoitus: 8/32


Oli jo lähellä koko osaanoton peruuntuminen kun ruorimies Santtu oli perhekiireissä, ison mestari Aarne duunikiireissä, yleishyvä Jussi opiskelukiireissä, järvisuomen avut veneenhakumatkalla Ruotsissa tai töissä ja kaikki varagastit jossain toinen toistaan tärkeimmissä menoissa. Kaiken lisäksi försti Juho oli flunssaantumassa (vaikkei edellispäivän kallistuskokeessa uimaan joutunutkaan) ja kippari Hepon nivelet valittivat kuin vanhassa Mossessa. Aina yhtä innokkaat Matti ja Enni olivat kuitenkin tikkana taas lähdössä merelle ja kun kipparin siskontyttö Sonja saatiin mukaan, päätimme lähteä kisaan mukaan periaatteenamme vain pitää sählääminen mahdollisimman vähäisenä.

Matti tarkkana alun spinnuosuudella.

Saimme unelmastartin koko kakkosfleetin kärjestä, kiitos Juhon hyvän starttinenän, joka tuntuu tukkoisenakin toimivan. Alfa tietysti porhalsi heti ohi, mutta muu fleetti pysyi takana, vaikka spinnun nostomme ei mikään mallisuoritus ollutkaan. Melkin itäpuolella alkoi sitten nopeampia mennä ohi ja kun meidän jiippimme menivät aika kokonaisvaltaisen harjottelun puolelle, pääsi esim. sisarvene Phoenix taas rinnalle. Pystyimme kuitenkin taas paluukryssillä karistamaan heidät ja poimimaan useita ykkösluokan ja pari oman luokankin venettä.

Kahdeksas sija tällä miehistöllä oli mitä mainioin ja osoittaa selkeästi sen, kuinka tärkeä hyvä startti näissä tiistiksissä on. Sunnuntaina onkin sitten liikuntaa tiedossa enemmänkin, kun vuorossa on WB-Sails Round the Buoys -ratakisa. Silloin on varmasti roolit ja rutiinit vähän paremmin kohdallaan (tai ainakin hioutuvat niitä poijuja rundatessa)!

Maallin tulossa Kaptah, 4play, Phoenix ja Low.
Me olemme jo kotimatkalla...  :-)


Ei kommentteja: