keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Ongelmia fallin kanssa

KoPu Tiistaikisa 20.5.2008
Rata F vastapäivään
Tuuli 7-5 m/s SSW, ilma + 13°C, vesi +9 °C
Purjeet: Genoa 1 heavy, Spinnut S2 ja S3
Miehistö: Hepo, Juho, Santtu, Aarne, Jussi, Matti & Enni
Sijoitus: 15/32

HSK:lta lähtiessä tuuli oli odotetua navakampi ja päätimme vaihtaa muodokkaaksi leikatun Northin ykkösen litteämpään Sobstadiin. Tämä purje on sisarvene Xilian vanha, josta on takaliesma leikattu uusiksi. Koska Nauti n' Nollan rullalaite on kannen alla, pystyy tämänkin purjeen rullaamaan etustaagin ympärille, vaikkei se mikään rullapurje olekaan. Nyt vaan meinasi tulla hätä käteen tämän ominaisuuden kanssa.

Lähtöalueelle saavuttaessa ei rullattu purje suostunut aukeamaan millään. Ilmeisesti purje on kutistunut aikaa myöten sen verran, että ylösnostettuna leikari jää n. 15 cm päähän mastosta ja falli pääsee tällä matkalla pyörähtämään staagin ympäri lukiten rullalaitteen. Lepattavan purjeen pyörittäminen auki kierros kierrokselta skuuttivyyhdin kera ei ollut niitä miellyttävimpiä hommia, mutta nippanappa kuitenkin kerkesimme. Lähtöön valmistautuminen jäi vaan käytännössä olemattomaksi. Saimme kuitenkin kohtuulähdön Alfan päältä, mutta Ramdatan alta. Alfahan meni tietysti menojaan ja me jäimme vääntämään mm. sisarveneidemme Alexian ja Phoenixin kanssa. Panasonic heitti ikävästi eteen ja jäimme pahasti sen korkean takilan **skoihin. Alexia ja Ramdata ottivat pesäeroa Phoenixin pysyessä perässä.

Melkin eteläpuolelta kryssillä otimme paikan vapaissa tuulissa ja saimme veneen hyvään vauhtiin. Kuittasimme Alexian kauan ennen Rysäkarin eteläpuolella tapahtunutta spinnun nostoa. Spinnuilu meni oikein mukavasti takasin Melkille ja kun vielä maalisuoralla saatiin Code 3 -spinnu (lattea sivutuulipurje) ylös ja hyvään vetoon, saatoimme olla kokonaisuutena hyvinkin tyytyväisiä. Mikähän lienee sijoitus tasoitusten jälkeen?

Viikonloppuna on luvassa mielenkiintoinen pitempi kisa, Emäsalon lenkki. Saas nähdä, onko yhtä hyinen sumukeli kuin viime vuonna.

* * *

- Jaahas, Kopu sai tulokset vihdoin viimein esille. Olimme 15/32.
Samalla näytti edellistiistain tulostaulu menneen uusiksi olimmekin 10/29.

Tavoitteena olisi kyllä olla aina tuossa kärkikymmenikössä. Startin merkitys on todella suuri meille kakkosluokan hitaimmaksi rankattuna. Jos emme saa ihan nappistarttia, joudumme kärvistelemään koko oman luokkamme nopeampien veneiden **skoissa. Ja juuri kun ne saavat rakoa väännettyä tulee meidän eteemme pikkuluokan hitaammat ja niiden pakkituulet. Täytyy nostaa hattua Ramdatalle, joka on pärjännyt upeasti parissa viime tiistksessä näistä samoista lähtökohdista!

Ei kommentteja: