keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kaikki lakanat tuuletukseen ennen talvea!

KoPu Tiistaikisa 14.9.2010
Rata F myötäpäivään
Tuuli 7-6 m/s SSW, ilma +14°C, vesi +14 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Genoa 1 heavy, Genoa 3, spinnut S2 ja S3
Miehistö: Hepo, Jarko, Matti, Janne L. & Marko
Sijoitus: ?

Vähän harmittavasti jäivät alunperin ilmottautuneet Hannu ja Terhi pois vähän ennen starttia. Eikä Juho sittenkään saanut kotoota lupaa lähteä mukaan. Kipparin tullessa paikalle olivat gastit Jarko, Marko ja Janne jo laittaneet veneen kisakuntoon. Suorastaan epäilyttävää innokkuutta ja oma-alotteisuutta. Keulapurjeeksi olivat valinneet kevyen tuulen ykkösen, joka olisi ollut kipparinkin valinta eenusteiden ja satama-altaan tuuliolojen mukaan.

Ulkona nimittäin tuuli vielä yllättävän pirteästi, n. 7-8 m/s. Päätimme tehdä lopullisen valinnan starttipurjeeksi hyvissä ajoin ennen lähtöämme. Ykkösgenoa kallisti venettä aivan liikaa ja tiputimme sen kannelle samalla kun nostimme lämmittelyn vuoksi kakkosspinnun. Lauttasaari tuli aikamoista vauhtia vastaan ja meille tuli kiire jiipata ja tiputtaa spinnu.
Saimme aika sählän aikaiseksi, kun roolijako oli vielä hakusessa. Moni kalastustroolari olisi ollut suorituksestamme kateellinen. Pikkuluokan ryhmittyessä lähtöön vaihdoimme keulalle kolmosgenoan ja valmistelimme spinnukamat uusiksi nyt kolmosspinnua varten.


Saimme kohtuustartin lautakuntaveneen päästä X-99:n takaa ja Subwayn päältä. Piskuinen Zest oli vähällä nostattaa meidät poijua päin, mutta selvisimme nipinnapin. Casper sai mainon lähdön yksin linjan toisesta päästä ja pääsi vapaisiin ja ensimmäisenä lähtösuoran länsimerkille. Melkille mentiinkin sitten sivuvastaista jonoajossa. First One oli pyrkinyt päälle, mutta saimme estettyä sen aikeet. Zestin sen sijaan päästimme ohi sen suuremmin sitä kiusaamatta.

Melkin poijulta kryssi Rysäkarille. Radan vasemmasta reunasta saimme ensin hyvää, ja olimme taas ysiysien kannassa. Seuraavalla vendalla tuli sitten taas turpiin. Kääntömerkillä olimme jo jonkin verran niiden takana. Saimme kolmosspinnun nyt ihan mallikkaasti ylös ja laskettelimme rennosti kohti Melkkiä. Koska tuuli oli moinannut, vaihdoimme keulalle valmiiksi kovan tuulen ykkösen. Eli koko kisagarderoobi tuli näin käytyä läpi.


Ennen poijua nostimme keulapurjeen ja laskimme spinnun taas vähän turhan aikaisin. Otimme reilusti korkoa ja valmistauduimme ottamaan spinnun uudestaan esiin. Edellämme pikkuluokan Thetis oli menetellyt kuin me, eikä ollut kovin tyytyväinen peittäessämme nyt spinnulla sen tuulta. Alkoivat nostattaa meitä urakalla, päätyen lopulta vain broachaamaan ja menettämään tasapainonsa muutenkin. Aivan loppusuoralla pääsimme X-99 Sunny Loven kantoihin ja hyvällä tuurilla saimme ehkä heidät tasotetussa ajassa kuitattua. Muut ysiysit, Extasia ja X-Cape olivat taas liian nopeita.

Hieman haikeina poistuimme kauden viimeisestä tiistiksestä. Ilta oli vielä kesäisen lämmin, mutta jo syksyisen pimeä.

Hepoa odottavat jo keskiviikkona uudet purjehdushaasteet, kun edessä on veneen siirtokeikka Hollannista. Katsotaan miten Pohjanmeri kohtelee, ehkä siitäkin reissusta tulee jotain raporttia...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tali oli ja meni jo?