keskiviikko 13. elokuuta 2008

Nihkeä alku syyskaudelle.

KoPu Tiistaikisa 12.8.2008
Rata B vastapäivään
Tuuli 4-3 m/s SSE-ESE, ilma + 23°C, vesi +18 °C
Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2
Miehistö: Hepo, Juho, Santtu, Heikki T., Tuula, Lotta, Enni & Camilla
Sijoitus: 21/34

Miehistöstä ja varsinkaan naisistosta ei ollut tällä kertaa pulaa. Kahdeksan henkeä kevyeen keliin on jo aika paljon, vaikka kovin kevyitähän nuo kauniimman osapuolen edustajat ovat. Olisimme itse asiassa mahtuneet tällä porukalla ORCin 600 kilon mittakirja- painoonkin. Vähän hätäisessä lähdössä vaan unohtui tyhjentää vesitankki, septi, ylimääräiset purjeet ja lomaroinat. Eli mukana oli pitkälti toistasataa kiloa turhaa painolastia.

Elokuun tiistislähdöt ajetaan vastatuulilähtöinä, joskin tällä kertaa poijulla ei ollut merkitystä. Me nostelimme startissa ilmeisesti Woltin linjan yli Räyhän yrittäessä tehdä samaa meille. Odotimme tuulen alkavan idästä ja valitsimme siksi Melkin puoleisen reunan rataa, mutta vastoin kaikkia odotuksia oikea puoli näytti toimivan paremmin. Lähdössä jäänyt Sunny Love pääsi ohi ja Phoenixkin tuntumalle.

Alamerkillä onnistui spinnun nosto mainiosti ja nykäisimme hyvän raon päästen samalla Jazzin ohi. Pitelimme aikamme Jazzia takanamme, mutta ollessamme jo jonkin verran kurssista sivussa, päätimme lopettaa peittelyn ja ohi pääsivät niin taas Sunny Love kuin Jazzkin. 



Melkin portilta jiippasimme kohti Lauttasaaren eteläkärkeä toiveena saada sieltä joku "oma" tuuli, mutta tämäkään kikka ei nyt kannattanut. Loppusuoran spinnuttelussa pystyimme jotenkuten pitämään sisarvene Phoenixin takana, mutta ero Sunny Loveen ja Jazziin pääsi aivan liian suureksi. Jazz tosin voitti meidät tasoituksissa harmittavasti vain 6 sekunnilla.

Kisa oli vähän kuin Offshore Weekin toisintoa, hyvät manööverit, mutta epäonninen taktiikka. Ensimmäinen kerta tällä kaudella kun jäämme tiistiksessä puolen välin huonomalle puolelle. Vika ei todellakaan ollut miehistössä eikä varsinkaan naisistossa, joka hoiteli hommat tyylikkäästi.

Ei kommentteja: