keskiviikko 20. elokuuta 2008

Navakasti mutta nautinnollisesti

KoPu Tiistaikisa 19.8.2008
Rata F vastapäivään
Tuuli 10 m/s WSW, ilma + 19°C, vesi +17 °C
Purjeet: Genoa 3, Spinnu S3
Miehistö: Hepo, Juho, Santtu, Enni & Lotta
Sijoitus: 10/33

Päivällä alkanut navakka tuuli ei tällä kertaa moinannutkaan illaksi vaan puhalteli puuskissa jopa 12 m/s. Pientä rättiä kehiin siis. Nauti n' Nollan pienin keulapurje on tällä haavaa Dacronista oleva 3 genoa, joka on aika vähän käytettynä ja latoilla varustettuna yllättävänkin hyvä purje, mutta kovin littanaksi sitä ei millään saa. Harmittavasti jouduimme lähtemään kisaan vain viidellä, vaikka edellispäivänä meitä uhkasi olla yhdeksän. Punttia ja käsiä olisi tarvittu lisää...

Lähdössä oli vähän yksityyppiluokan fillistä, kun mukana olleet kakkosluokan veneet olivat suht' samanoloisia (3 kpl X-99, 2 kpl X-332, Dehler 33, Mean Marine 32 ja samankokoinen mutta muita nopeampi X-35). Ainoa eri paria oleva vene oli kapea & kevyt JS9000 -puikko, joka muiden jaloista päästyään loikkikin komeasti. Tuloksissa näkyy jostain syystä vain 2 kpl X-99:ä, X-Dream oli kyllä lähtöalueella mukana?


Phoenix ja Subway vähän lähdön jälkeen.
Sisarvene Phoenix sai tällä kertaa meitä paremman startin, emmekä heitä sitten enää koko kisan aikana tavoittaneetkaan. Vastatuulipoijun jälkeisellä sivuvastaisella Subway tietysti karisti muut nopeasti perästään, mutta muu kakkosluokan joukko tuli aika tiiviissä nipussa Melkin kääntöpoijulle. Me olimme hieman jäljessä ja päätimme ottaa kryssillä Rysäkarille etelänpuoleisen laidan ollaksemme vapaissa. Ylämerkkiä lähestyttäessä olimmekin saaneet välimatkaa kurottua. Spinnun noston kanssa meni vajaamiehityksellä vähän turhan kauan ja kovan tuulen vuoksi päätimme jättää myös jiippiurheilut toiseen kertaan. Ajoimme hieman liian pitkälle spinnulla ja hyvä droppikaan ei pelastanut meitä, Phoenix, Ramdata ja Sunny Love kerkesivät paluuslöörille ennen meitä. Räyhällä oli vaikeuksia spinnun laskussa ja heidät saimmekin kuitattua.


Perässä maalisuoralla tulivat Kaptah, Räyhä, Extasia ja 4Play.
Reilua runkonopeutta pitäen ohittelimme Albineita ja H-veneitä, mutta nopeuserot oman luokan veneillä olivat niin pienet, että eroja ei enää syntynyt. 

Maaliin tulossa 4Play, Extasia ja Räyhä n. minuutin meidän jälkeemme.
Jäimme lopulta 150 sekunttia Phoenixille, joka voitti meidät ensimmäisen kerran seitsemästä ajamastamme tiistiksestä. Phoenix voitti upeasti koko kisan ja siirtyi näin harmittavasti rankingissa juuri edellemme.

Paluumatka oli hieman normaalia pidempi, koska jouduimme HSK:lta uivan venenäyttelyn alta SMK:lle evakkoon. Seuraava koitos on lauantaina Pentala Race johon on tähän mennessä ilmottautunut jo 11 ORCi3-venettä, joista 4 kpl X-332:sia. Vielä kun Phoenix ja "uusi" HTPS:lle tullut Glide-X saataisiin mukaan...

Ei kommentteja: