tiistai 10. elokuuta 2010

Ankea alku syyskaudelle

Nyt varustamoa **tuttaa.

Lomakausi meni mukavasti ja ilmeisesti kuumat ilmat houkuttelivat Nauti n' Nollan kannelle toinen toistaan kauniimpia neitokaisia.  Peräti 18 uutta naispuolista nimeä ilmestyi kesä-heinäkuussa lokikirjaan. Asiasta käytiinkin myöhemmin "kevyttä" varustamopoliittista keskustelua...

Pidempiä lomareissuja ei nyt keretty tehdä, mitä nyt pitkiä viikonloppuja. Suurimman osan aikaa vene oli Tammisaaren edustalla Prediumissa. Samassa paikassa, missä se on viime vuodet talvehtinutkin. Sieltä käsin tuli käytyä useammankin kerran HSK:n retkisaaressa Hasselholmenissa. Ja Hasselissa käytiin sitten hankkimassa se tämänvuotinen kölivauriokin. Juu, juuri siinä kohdassa, mistä aina aiemminkin on ajettu. Todennäköisesti kuitenkin metrin lähempänä kyseistä luodon jatketta (GPS:n tracci ei eroa huomaa...).

Kölin lasikuitupäällyste on bulbin alareunasta (taas) revennyt, mikä selvisi sukeltelemalla mukavan lämpöisessä merivedessä. Huonoksi onneksi Prediumin nosturikuski ja huoltohenkilökunta olivat juuri jääneet lomalle, eikä venettä siis saatu heti ylös ja paikkaa (paikan päälle) fiksattua.

Tämä tietysti nostaa varustamon v-käyrää, mutta toisaalta ilmiö on vaan niin valitettavan tuttu melkein joka kesältä.

Hangon Regattakin tuli taas seilattua ja bailattua. Sijoitus oli isossa LYS1 -luokassa ihan kohtuullinen 9/20, päivittäisten sijoitusten sarjan ollessa mukavan nouseva 12-9-7. Varsinkin viimeisen päivän purjehdus oli hieno, olimme mukavasti kärkiryhmässä eron jälkijoukkoon kasvettua kryssillä todella suureksi. Ainekset raporttiin ovat olemassa (muistiinpanot lokikirjassa ja kuvia kamerassa), täytyy yrittää pullauttaa ne tänne nettiinkin.

Tätä kirjoittaessa olisi juuri nyt kauden ensimmäisen tiistiksen lähtöpaukun aika. Nauti n' Nolla ei ole mukana. Kölivaurio ei purjehtimista estä, vaan kun ei ole miehistöä. Nimenhuuto.com -porttaalissa on sivuillamme yksi "IN"-merkintä ja 13 "OUT"-merkintää. Kauden päätapahtuman, Baltic Offshore Weekin kohdalla suhde ei ole juuri parempi, 2 2/3  "IN"-merkintää ja 9 1/3 "OUT"-merkintää. Ja tähän kun lisää kymmenkunta tyyppiä, joille on soitettu, mutta jotka eivät ole "IN", niin on selvää BOW on tältä vuodelta kohdaltamme "OUT". Ja se **tuttaa...

On paljon mahdollista, että Hepo hyppää johonkin naapuriveneeseen, jossa tarvitaan (paljon) painolastia. Alustavia tunnusteluja Henkka Anderssonin Casperin kanssa on jo käyty.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei se V-käyrä juuri matalammalla ollut vaikka kisoissa oltiinkin. Phoenix piti ryppykölisten 332:sten edustusta yllä, heikolla menestyksellä. Vaikeaa oli, muut oli parempia. Sisko Alexia pääsi kyllä mitaleille, me ei taidettu pärjätä jäsentenvälisessä kuin yhdessä lähdössä.

Hyvänä puolena mitään kallista ei rikottu :)

Tommi, Phoenixin gastiliitto