keskiviikko 18. elokuuta 2010

Syyskausi avattiin liukkaasti

KoPu Tiistaikisa 17.8.2010
Rata E myötäpäivään
Tuuli 8 m/s ENE, ilma + 21°C, vesi +20 °C
Purjeet: Genoa 3, spinnu S3
Miehistö: Hepo, Santtu, Torkku, Lotta, Pekka + rookiet Janne L. & Marko
Sijoitus: 5/27

Offshore weekiltä poisjäämisen tuskailu netissä miehistön puutteesta johtuen oli kirvoittanut parin gastihalukkaan ottamaan yhteyttä. Ja kyllähän Nauti n' Nollaan ainakin tiistiksiin mukaan pääsee. Porukkaan pitää toki sopia. Nössöt jätämme rannalle ja Elvikset heitämme mereen. Perämies Santtu meinasi tällä kertaa jäädä nössöjengiin, sen verran tiukalla Santun kerkeäminen (taas) oli.  

Lähdössämme taas Lexus oli liian ajoissa ja menetti varmaan pari minuuttia joutuessaan palaamaan takaisin linjalle.
Harvinainen kuvakulma Lexukseen.


Meiltä startti sen sijaan meni oikein mukavasti ja kohtalaisesti puhallellut pohjoisen puoleinen tuuli pullisteli ihan mukavasti keulalle valittua kolmosgenoaa ja pysyimme hyvin X-35:ten ja Känsäkosken "uuden" Seaquest 36:n kannoilla. Hetken kuluttua toki Lexuskin pyyhälsi ohi.


Käärmeluodoilla nostimme S3 spinnun ja yllättävän kevyesti kuittasimme sisarvene Phoenixin. Se ei selvästikään saanut vauhtia kohdalleen ja jäi meistä koko ajan. Swan 45 Two Fast matkasi jostain kumman syystä pitkälle kohti Haukilahtea muun fleetin kääntäessä etelään kohti Rönnkobbenia.
Hepo vaihteeksi spinnun skuutissa. Takana Phoenix jää pahemman kerran.


Tulihan se Two Fastkin aikanaan samoille laduille. Kuvapankistamme löytyy toki muutamiakin kuvia tästä kulkurista etuviistosta, mutta silloin se on kyllä yleensä lähtenyt eri luokassa aika paljon meidän jälkeemme. Nyt olimme jo onnistuneesti tiputtaneet spinnun ja kääntyneet sujuvasti kotimatkalle.
Kun puolimatka on jo ohitettu ei tämä ole ollenkaan hassumpi kuvakulma TwoFastiin.


Vaikkei dacronista tehty kolmosgenoamme mikään high-tech purje olekaan, vie se juuri tällaisessa kelissä venettä oikein nautinnolisesti. Korkealle ja kovaa niinkuin sanotaan. Ja vendoissa vielä ah niin vaivattomasti. Ykkösgenoamme kun vaativat hampaat irveessä vinssaamista, niin tämä on trimmissä usein heittämällä ja puolen kierroksen kampeamisella.


Ohittelimme vaivatta pikkuluokan veneitä ja nautimme kesäillasta muutenkin. Takana Phoenix ehkä jopa hieman saavutti meitä. Vaihtoivat maalisuoralla keulapurjeensakin suurempaan, mutteivat enää mahtaneet meille mitään.
Maalisuoralla Phoenix on pahasti hitaampien "jätöksissä".


Santtu ei lopputuloksesta paljoa odotellut, Hepo sen sijaan oli toiveikkaampi. Yleensä Albin Expressien ohittaminen kun tarkoittaa tasoituksissa hyvää aikaa. Niin nytkin, viides sija maistui oikein hyvältä, vaikka yhdelle Albin Expresseistä (Kira)  tasoituksella vain neljä sekuntia jäätiinkin. Aika yllättävää oli Lexuksen yltäminen ykköseksi, vaikka startin pahasti mokasivatkin.

Ei kommentteja: