perjantai 19. syyskuuta 2008

Viileästi ei ihan viimeiseksi.

HSK Torstaikisa 18.9.2008

Rata D

Tuuli 2-4 m/s ENE, ilma + 9°C, vesi +11 °C

Purjeet: Genoa 1 med, Spinnu S2

Miehistö: Hepo, Jussi, Matti, Enni, Tomppa, Henkka & Seija

Sijoitus: 8/12


Veneenvaihtopuuhissa oleva Anderssonin Henkka halusi vielä uudestaan päästä purjehtimaan X-332:ta ja samalla esitellä sitä vaimolleen. Koska oman seuran iltakisat olivat ehkä vähän nolostikin jääneet Nauti n' Nollalta käymättä, niin päätös lähteä mukaan oli helppo. Kaikki purjeet olivat tosin jo kotona lämpimässä ja miehistön hankkiminen lyhyellä varoitusajalla hieman haastavaa. Matti oli tikkana valmis ja pari tuntia ennen kisaa ilmoittivat Enni ja Jussikin pääsevänsä mukaan. Kun Henkka oli saanut houkutelluksi mukaan itsensä Amiraali Finellin, oli porukkaa kasassa vähintäikin riittävästi kovin kevyeen keliin.


Valmistautuminen kisaan olisi saanut olla vaikka vartin pidempi. Nyt kerkesimme nippanappa saada tavarat suunnilleen paikoilleen. Kaikki köydet olivat tosin enemmän tai vähemmän solmussa, eikä minkäänlaisen lähtötaktiikan tekemiseen tai noudattamiseen juurikaan ollut aikaa. Saimmekin aika onnettoman startin Sunny Loven viedessä kaiken vähäisenkin tuulen vierllämme. Vähemmän iloisesti reijästä toiseen hyppien valuimme muita alemmas ja jäimme pahasti melkein koko fleetin viimeiseksi.



Alkuun kaavailtu sivutuulispinnu olisi sittenkin ollut oikea valinta. Jouduimme vaihtamaan genoalle ja heittämään vielä vendankin ennen Melkin ensimmäistä punaista poijua. Seuraavalla punaisella poijulla spinnu uudestaan ylös ja Melkin länsipuolella aloimme vihdoin saavuttaa muita veneitä tuskallisen hitaasti. 


Henkka luovutti ruorin Tompalle, joka kryssillä hyvin haistoikin tuulen käyttäytymisen ja ohjailikin venettä nautinnollisen varmasti.


 Tavoitteena oli ajaa Valpuri kiinni, mutta emme siinä onnistuneet. Valpuri oli meitä n. 1 1/2 min ennen maalissa Sunny Loven ollessa ensimmäinen. Kisan voitti kuitenkin perässämme tullut Timo Svärdin H-vene ennen kahta X-79:ä.


Tämä HSK:n kauden viimeinen torstaikisa oli samalla seuran kölivenemestaruuskisa, jonka voitto ei siis nyt ihan kohdalle sattunut.

Ensi vuonna katsotaan sitten uusiksi vähän paremmin varustautuneena!

Ei kommentteja: