keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Syksy saapuu - märkä ja tuulinen tiistis

KoPu Tiistaikisa 9.9.2008
Rata E myötäpäivään
Tuuli 9 m/s NE, ilma + 11°C, vesi +14 °C
Purjeet: Genoa 3 med, Spinnu S3
Miehistö: Hepo, Henkka, Heikki T., Matti & Lotta
Sijoitus: 8/23

Vakiokaartista Santun, Juhon ja Ennin ollessa estyneitä, saimme tervetulleen vahvistuksen Henkka Anderssonista, jonka FunFirst on myyty. Melkoisen kovaan keliin olisimme kaivanneet mieluusti pari-kolme tyyppiä lisääkin, -puntiksi laidalle ja käsipareja manöövereihin. Tämä tiistis televisioitiin suorana nettiin ja olisi ollut mukava nähdä ko. ohjelma -sen verran oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita radalla. Meille riitti viimekertainen kolarointi ja päätimme ottaa iisisti.

Saimme aika hyvän startin sisarvene Phonenixin rinnalla. 

Navakan puuskaisessa sivutuulessa pari venettä yläpuolella nosteli spinnujakin, Phoenixilla taisi olla falli karussa, koska sielllä kiipeiltiin mastoon. Me nostimme omamme vasta Käärmeluotojen eteläpuolella samassa kohtaa, missä viimeksi Alexia ajoi päälle. Phoenix oli vähän edellä, mutta Ramdata ja pari muutakin vastaavasti takana.


Radan kääntyessä lounaaseen kohti alamerkkiä teimme yllättävän hallitun jiipin ja kiisimme hyvää kyytiä kohti alamerkkiä Rönnkobbenin lounaispuolella. Rönnkobbenin pohjoispuolella jouduimme tekemään tilaa styyralle jiipanneeselle Phoenixille ja pikkuluokan jo takasinkryssiville veneille. Oli hyvin lähellä ettemme saaneet yhtä näistä kyljestämme sisään. Spinnun lasku ei kovassa kelissä oikein onnistunut eikä vastaavasti kolmosgenoan nostokaan (muut keulapurjeemmehan saa kätevästi rullalle). Sähliksessä pääsivät sekä Phoenix että Ramdata karkuun. Huonommin kävi pikkuluokan Nautonnierille, josta katkesi masto.

Aloitimme takaa-ajon kryssien nautinnollisesti juuri sopivasti  broachien rajamailla. Saimmekin pahimpia kilpakumppaneita hyvin kiinni, mutta pahaksi onneksi jäimme Käärmesaaren portilla parin pikkuluokan veneen pakkituuliin. Sama tapahtui vielä uudestaan Käärmeluodoille käännyttäessä, emmekä enää saaneet Phoenixia kiinni, vaikka vauhtimme olikin hieman parempi. Saarten suojassa tyyntynyt tuuli ei ollut meille sekään hyväksi.

Tämä oli siis kauden viimeinen tiistis. Jos viime kerran päälleajosta johtunutta keskeytystämme ei lasketa voitimme tiistiksissä sisarveneemme Phoenixin 6-2. He kuitenkin pieksivät meidät rankingissa yhden kisan upean voittonsa tuoman pistesaaliin johdosta. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan ensi kautta, jos emme Karvalakkikisassa kohtaa. Nauti n ' Nollan kilpailukauden ORCi-sarjan päättää sunnuntaina purjehdittava EMK:n syysseilaus.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä kirityksestä kauden aikana, kiva seilata kun on samanlainen mittatikku rinnalla. Ensi kaudella viimeistään taas ihmetellään miksi tää on niin vaikeaa... :)

Tommi/Phoenixin gastiliitto