torstai 12. kesäkuuta 2008

Kovan tuulen tiistis.

KoPu Tiistaikisa 10.6.2008
Rata F vastapäivään
Tuuli 8-11 m/s WSW, ilma + 13°C, vesi +12 °C
Purjeet: Genoa 3, Spinnu S3
Miehistö: Hepo, Juho, Enni & guest star Sakke
Sijoitus: 9/17

Suursaaren palkintojenjako ja ennustettu 13 m/s tuuli yhdessä kesäkiireiden kanssa varmaankin verottivat osallistujamäärää. Silti alle 20 venettä kisassa oli ja tuntui kovin vähäiseltä. Nauti n' Nollankin gastipörssistä melkein kaikilla oli olevinaan jotain tärkeämpää kuin purjehdus. Apu miehistöpulaan tuli vähän yllättävältä taholta rakkaan kilpakumppani Ramdatan kippari Saken kysellessä gastin paikkaa. 
"If you can beat us, you can also join us?”  ;-)

Saken apu oli enemmän kuin toivottua ja osoittaa lajin hyvää henkeä parhaimmillaan.
Viimeiseen saakka koetimme shanghaijata jostain yhden käsiparin, mutta jouduimme kuitenkin lopuksi lähtemään neljällä liikenteeseen. 5-7 heppua olisi optimi kisamiehitys.

Lähdössä Woltti karkasi, mutta pitelimme Räyhää ja sisarvene Phoenixia hyvin hyppysissä. Pitkällä sivuvastaisella Melkin eteläpuolelle Panasonic jyräsi pitkällä vesilinjallaan ohi ja Räyhäkin pyristeli irti. Jätimme taas Phoenixin kryssillä Rysäkarin kääntömerkille, mutta sitten alkoivat ongelmat. Emmimme spinnun nostossa liian kauan tokeiden ollessa väärällä puolella varsinaiselle halssille.  Ajauduimme jo niin lähelle Rysäkiveä, että spinnun nostoon ei ollut aikaa, vaan oli pakko jiipata. Vajaamiehisenä ison hoitoon ei riittänyt tarpeeksi käsiä, ja seurauksena oli vahinkojiippi kovan pamauksen saattelemana -levankivaunun sakkeli oli murtunut.

Spinnu saatiin jotenkuten ylös ja tilanteen vähän rauhottuessa saimme köysiviritelmillä aikaiseksi välttävän ison skuutin. Onneksi loppumatka maaliin Melkin poijulta ei ollut aivan vastaista, joten isoa ei tarvinnut kiristää tosi tiukaksi, se kun olisi käytännössä ollut viritelmilämme mahdotonta. Jotain ongelmia sisarveneelläkin täytyi olla, koska kaikista vastoinkäymisistä huolimatta he olivat jääneet kauas taakse. Vähän ennen maalisuoraa tuuli puhalteli puuskissa ennustettua 13 m/s, mutta vain parin puuskan ajan.

Averell Dalton kerkesi maaliin juuri ennen 10 min myöhemmin lähtenyttä Wolttia, mutta tasoituksissa Räyhärock voitti kekkerit (Alfa ei tällä kertaa ollut mukana).

Varustamon koko keskiviikkopäivä sitten tuhraantuikin levankivaunun korjaamisessa. Vain yksi pultti oli katkennut ja yksi lenkki lenänyt tiehensä, mutta korjaaminen vaati koko levangin irrottamisen ja "sairaasti säätämistä". Nauti n' Nollassa on muutamia alkuperäisiä Fredriksenin heloja, joille ei enää löydy varaosia.
Iso kiitos Marnelan henkilökunnalle, joka pitkään liikkeen sulkemisen jälkeen vielä jaksoi viilata ja porata uutta viritelmää vanhan tilalle!

Edessä on nyt kisaamisessa parin viikon tauko. Seuraava koitos veneelle (ja miehistön maksoille) on Hangon Regatta heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Ei kommentteja: