keskiviikko 19. elokuuta 2009

Paluu arkeen

KoPu Tiistaikisa 18.8.2009
Rata G myötäpäivään
Tuuli 0-4 m/s NNE, ilma + 15°C, vesi +16 °C
Purjeet: Genoa 1 med, spinnu S3
Miehistö: Hepo, Matti, Kalle, Enni & Lotta
Sijoitus: 20/30

Kisakalenteriin edellislauantaiksi merkitty Pentala Race jäi kipparin harmiksi ajamatta, kun käytännöllisesti katsoen koko gastipankki oli joissain "viimeisissä kesäriennoissa". Pari tiististäkin oli jäänyt väliin, kun Nauti n' Nolla jäi vähäksi aikaa huilailemaan Tammisaaren saaristoon. Tiistikseen valmistautumiseen kuuluikin lomakamojen roudaus pois. Yllättäen niitä oli nyt vain vajaa Volvollinen. Onnistunut kevennys kuitattiin tunkemalla vajaa Volvollinen kisarättejä kajuuttaan.

Pääsimme kerrankin hyvissä ajoissa liikkeelle ja kevyessä kesäterässä oleva miehistö muisteli taas eri narujen ja läpyttimien funktioita. Ilma oli sateisen synkkä ja tuuli lähes olematon, mutta mielialat olivat taas korkealla. Spinnukin nostettiin ihan muistin virkistämiseksi ja lähdön odottelu saattoi alkaa.

Tuuli tuntui kuolevan kokonaan ja pikkuluokan lähtöpaukun tultua seisoi koko klunga hyvän matkaa lähtölinjan takana ihan paikallaan. Onneksi järjestäjät olivat tajunneet valita lyhyimmän G-radan, jossa käydään vain kiertämässä Miessaaren kupeessa oleva EMK:n poiju. Vastatuulipoijun kiertäminen nollatuulilähdössä tuntui tosin vähän turhalta.

Me olimme oman lähtöpaukkumme tullessa aika lähellä lautakuntavenettä ja jopa liikuimme hieman. Pahaksi onneksi alkoi tuuli viritä linjan toisesta päästä ja tuskaisena katselimme kun sisarvene Phoenix ja muut alkoivat liikkua ihan mukavasti meidän vielä kökkiessä paikallamme. Heitimme paaralle uuden tuulen toivossa jääden vain pahasti styyralla pysytelleen Epsilonin alle. Loppujen lopuksi pääsimme vastatuulipoijulle vasta aivan viimeisten joukossa.

Kiskaisimme ylös kapeaharteisen kolmosspinnumme, joka toimii hyvin myös aivan kevyellä, vaikka sen paksumpi kangas onkin tehty kestämään kovempaa keliä. Pääsimmekin ohi X-99 X-Dreamista, vaikka sen pitäisi ainakin tonnin kevyempänä näyttää peräpeiliä kevyellä kelillä. Kuroimme välimatkaa hiljalleen kiinni muihinkin luokkamme veneisiin ohitellen hitaampia pikkuluokkalaisia, jotka nyt saivat kärsiä ison luokan veneiden viedessä tuulta.

Kiersimme EMK:n poijun parin Albinin ja X-Dreamin kanssa samaan aikaan ja aloimme kinkata tiukkaa vastaista samaa rataa takaisin. Asemamme fleetin alimmaisena ei nyt se kaikkein paras ollut ja jouduimme heittämään korjaavan ylös tuulen juuri shiftatessa Stora Ådholmenin vihreällä päin pläsiä. Liikuimme kovin tahmean oloisesti ja jo takanamme ollut X-Dream ohitti vuorostaan meidät ja alkoi jättää meitä turhan helpon oloisesti. Olivat maalissa kolme minuuttia ennen meitä ja sitä eroa 0,01 ero tasoituksessa riitä korjaamaan. Jäimme luokkamme viimeiseksi, pikkuluokan veneitä oli kymmenen takanamme lopputuloksissa.

Tulosluettelo oli muutenkin "virkistävän" eri näköinen kuin tavallisesti. Tällä kertaa lähtö oli todellakin puolet kisasta, pikkuluokan kärsiessä pahasti lähtötyvenestä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon! Voititte meidät toistamiseen viikon sisällä. Meille sekunnin tappio Alexialle ratakissa maksoi juuri tuon tärkeän sijan.

Koetettaisiinko saada Hangon regattaan 332 ykstyyppikisa. Ymmärtääkseni viisi venettä riittäisi. Olisi ainakin teoriassa mahdollista.

Pekka von Phoenix